Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Απαγόρευση πορειών; Ας τολμήσετε!

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, με αποκορύφωμα αυτή της Κυριακής 12/2, συντάραξαν την κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Απέδειξαν έστω και σε πρώιμο στάδιο, ότι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του απέναντι στους "σύγχρονους πραίτωρες".
Ακριβώς αυτή η κινητοποίηση, έγινε και αφορμή να ξεθάψουν τον περιοριστικό νόμο για τις διαδηλώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστάρης είναι ο κύριος (μαζί τα φάγαμε) Πάγκαλος. Μεταξύ των άλλων συζητήσανε τα εξής:
  • Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
  • Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
  • Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Γνωρίζουμε ότι οι "σύγχρονες χούντες", λαμβάνουν και τα αντίστοιχα μέτρα ακριβώς επειδή μας φοβούνται. Γνωρίζουμε ότι είναι τοσο αδίστακτοι ώστε να έχουν στείλει δύο φορές το Μανώλη Γλέζο στο νοσοκομείο, τον άνθρωπο που κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη... Όσο όμως θα δυναμώνει η φωνή μας, όσο η πάλη μας θα γίνεται οργανωμένη πάλη ενάντια στην πολιτική του σφαγείου της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ και στο τέλος ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!





Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!