Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10


                        ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Σ.Α.Τ.Μ. ΕΜΠ

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στο χώρο της εκπαίδευσης κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρες φαίνονται για τη νεολαία συνολικά και για εμάς τους φοιτητές πιο συγκεκριμένα. Το πακέτο μέτρων των 11,5 δις που ετοιμάζεται να ψηφίσει η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικα και του ΔΝΤ, έρχεται να ολοκληρώσει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, οδηγώντας τη γενιά μας σε ένα μέλλον γεμάτο από ελαστικές σχέσεις εργασίας και στρατιές ανέργων και τελικά στη μετανάστευση.
Ταυτόχρονα, στο πακέτο αυτό υπάρχουν και διατάξεις που μας επηρεάζουν με άμεσο τρόπο και είναι στην ουσία τα μέτρα λιτότητας για την εκπαίδευση (όπως η συνολική περικοπή των συγγραμμάτων και οι εστίες-λέσχες που κλείνουν η μία μετά την άλλη) οδηγώντας τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια σε καθεστώς οικονομικής αιμορραγίας. Παράλληλα με αυτό, το υπουργείο παιδείας προχωρά στην εφαρμογή του ν. 4076, πιέζοντας για την εκλογή των Συμβουλίων Ιδρύματος σε μια σειρά ιδρυμάτων (Χαροκόπειο, Πάντειο, ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ κα) ενώ με το σχέδιο «Αθηνά» κλείνει 150 δημόσια τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να στείλει πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια.
Δεδομένης της κατάστασης που ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε, η απάντηση των φοιτητών απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να είναι άμεση, ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένου. θεωρούμε αναγκαία την άμεση ενεργοποίηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου, από την πρώτη εβδομάδα του νέου εξαμήνου, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας και ότι τα πτυχία μας θα έχουν αξία.
Καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Tετάρτη 10/10 στις 12.30 στο Αμφιθέατρο B1.