Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΕΣ

Πριν από λίγες μέρες παρατηρήσαμε με έκπληξη τα αποτελέσματα των μικρών γεωδαιτικών ασκήσεων όπου κόπηκε πρωτοφανής αριθμός συναδέλφων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει  τη θέση ότι σε όλο και περισσότερα μαθήματα επιβάλλεται ένα εντατικοποιημένο μοντέλο, όπου αναλόγως και της φύσης του μαθήματος, επιβάλλονται υποχρεωτικές προφορικές εξετάσεις και εργασίες, απουσίες ή αυστηρότατα κριτήρια βαθμολόγησης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παρά την εξαντλητική εργασία από το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου επί δυο εβδομάδες, την παράδοση θέματος, τη γραπτή και προφορική εξέταση, οι διδάσκοντες των Μικρών Γεωδαιτικών αποφάσισαν φέτος το κόψιμο τόσων συναδέλφων με υπερβολική αυστηρότητα. Και όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκαν, με παράλληλη εξεταστική και την απειλή διαγραφής των φοιτητών μεγαλύτερων ετών. 
Θεωρούμε ότι η παραπάνω απόφαση, πέρα από άκρως αυστηρή, είναι δείγμα αλαζονείας, εκμετάλλευσης και αδιαφορίας προς την προσπάθεια των φοιτητών παρά τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες εργάστηκαν!
Απαιτούμε την αναβαθμολόγηση των αποτελεσμάτων έχοντας ως κριτήριο τόσο τη συνολική παρουσία του κάθε φοιτητή και της ομάδας του (μετρήσεις στην ύπαιθρο, θέμα, γραπτή και προφορική εξέταση) όσο  και την παράλληλη ύπαρξη εξεταστικής με τις δυσκολίες που δημιούργησε.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΓΕΩΔΑΙΣΙΑΣ.