Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ _ΤΕΤΑΡΤΗ 16.05 _ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ


Απέναντι στο παρόν και το μέλλον που μας επιβάλλουν, μέσα από αμεσοδημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες πάμε κόντρα σε κάθε τύπου ανάθεση και αντιπροσώπευση. Οργανωνόμαστε στις σχολές, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές μας. Δεν ψάχνουμε για σωτήρες. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας γιατί Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ! Οι σκέψεις, οι αγωνίες, οι ψίθυροι μας ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΑ !

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!
ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΝΟΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ όπως σε κάθε μάχη ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ και συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του φοιτητικού μας συλλόγου. Δεν μένουμε απαθείς, δεν αφήνουμε τον σύλλογο μας έρμαιο στα συμφέροντα όσων καταστρέφουν τις ζωές μας. ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Γιατί απέναντι στη λογική των εκπροσώπων που αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα εμέις θέλουμε όλη την εξουσία στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. Εκεί όπου ο καθένας/μια έχει ισότιμο λόγο και δικαίωμα στις αποφάσεις. Γιατί θέλουμε ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΕΡΓΟ ασπίδα για τα δικαιώματα μας που τίθενται καθημερινά υπό αμφισβήτηση

Γιατί ΕΑΑΚ
σημαίνει καθημερινή πάλη για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πληττόμενων φοιτητών/τριων
Για τα δικαιώματα μας σε μόρφωση και εργασία! Για ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, χωρίς ταξικούς φραγμούς, για έρευνα και γνώση για τις δικές μας ανάγκες και όχι του κεφαλαίου και του στρατού, ενάντια στην εκμετάλλευση και κάθε καταπίεση εντός και εκτός πανεπιστημίου, ενάντια στην εντατικοποίηση για το δικαίωμα μας σε ελεύθερο χρόνο. Γιατί για εμάς ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι χαμένος χρόνος. Γιατί εμείς βλέπουμε το πανεπιστήμιο σαν χώρο έκφρασης, συζήτησης, διαφωνίας και διεκδίκησης. Μάθαμε μέσα σε αυτόν πως η γνώση δεν είναι στεγνή πληροφορία μα τρόπος να υπάρχουμε. Ποτέ δεν ακολουθήσαμε τον ατομικό δρόμο και τα παρακάλια σε καθηγητές και δαπίτες για να σπουδάσουμε. Γιατί για εμάς το να ανταγωνιζόμαστε τον διπλανό μας δεν είναι λύση. Γιατί στα συλλόγικά προβλήματα δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις! και η αλληλεγγύη είναι το σημαντικότερο μάθημα που πήραμε σε αυτές τις αίθουσες. Γιατί μάθαμε πως μόνο έτσι αγωνιζόμαστε και νικάμε τα μικρά και τα μεγάλα! Από καλύτερες συνθήκες σπουδών και φοιτητικές παροχές (δωρεάν σίτιση , εστίες, συγγράμματα κ.α.) μέχρι μπλοκάρισμα νομοσχεδίων και αλλαγών στο ΤΕΕ, από διεκδικήσεις σε επίπεδο σχολής (βλ. προκαταβολή πρακτικής) μέχρι επαναπροσλήψεις απολυμένων συμφοιτητών/τριων με κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας τους. Σε συντονισμό πάντα με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες μπορούμε και κάνουμε όσα μας παρουσιάζουν για αδύνατα, δυνατά! 

ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΡΑΧΤΟ - ΕΑΑΚ


*αν είναι φίλοι σου κάνε τους δώρο μια σοκολάτα - όχι την ψήφο σου - η ψήφος είναι πολιτική

*Ως ΑΡΑΧΤΟ-ΕΑΑΚ κατεβαίνουμε στις εκλογές με ανοιχτό ψηφοδέλτιο σε κάθε φοιτητή/τρια του συλλόγου, σε κάθε άτομο που μοιραζόμαστε κοινές ανάγκες και όνειρα σήμερα ως φοιτητές και αύριο ως εργαζόμενοι, ενάντια στη λογική της αντιπροσώπευσης και της ανάθεσης, να συμμετέχει σε αυτό. Στηρίζοντας πολιτική αντίληψη και όχι πρόσωπα. Και έτσι καλούμε καθένα/μια που θέλει να στηρίξει τη λογική του σχήματος μας και στη μάχη αυτή, να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο και/ή να μην σταυρώσει κανένα άτομο στο ψηφοδέλτιο. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο δεν αντανακλά καθολική πολιτική συμφωνία με το σχήμα, συμμετοχή σε αυτό. Σημαίνει τη δημόσια στήριξη στη παρέμβαση του σχήματος.